Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!

 Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες [εγώ το μαγειρεύω χωρίς την πέτσα]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 λεμόνι τον χυμό
6 σταγόνες Tabasko
3 φλυτζάνια τσαγιού χυλοπίτες
τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας [ νόστιμη πολύ ]
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το ξυσμένο κρεμμύδι και σκόρδο  να πάρει λίγο χρώμα ,και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο  μέσα στις φρέσκες ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη,το χυμό μισού λεμονιού , και τις σταγόνες tabasko.
Mόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει το κοτόπουλο ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε με προσοχή το κοτόπουλο σε πιατέλα ,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν έχει σωθεί περίπου να φτάνει στην μέση τις κατσαρόλας και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες .Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μην μας κολλήσουν για 10 με 15 λεπτά.[προσέχουμε να έχουν ζουμάκι όταν κοντεύουν να βράσουν γιατί πήζουν μέσα σε λίγα λεπτά κι εμείς τις θέλουμε μελάτες] ,αν συμβεί να έχει λίγη σάλτσα  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και  αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις .
μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο .Το αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι .Φανταστικό !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ