Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Πατατοριγανοκεφτέδες η τέλεια γεύση !!



 Υλικά
4 πατάτες
1 αυγό
2 φλυτζάνια τσαγιού κοφτά τυρί φέτα
3 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας ρίγανη,η,αν υπάρχει γλαστράκι με φρέσκια  ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο αν η φέτα είναι αλμυρή και πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες,
Μόλις μπορούμε να τις πιάσουμε  τις ξεφλουδίζουμε .
Τις βάζουμε σε ένα μπόλ πρέπει να είναι χλιαρές και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνουν σαν πουρές  .
Προσθέτουμε την φέτα,το αυγό,την ρίγανη,αλατοπίπερο και αλεύρι και τα δουλεύουμε όλα μαζί ,
Κάνουμε το μείγμα μία μπαλίτσα  και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά
Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί καλά στο τηγάνι ,πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά τα αλευρώνουμε .τινάζουμε το πολύ αλεύρι  και τα πατάμε λίγο στην μέση να γίνουν πατητά για καλύτερο τηγάνισμα και τηγανίζουμε με προσοχή μέχρι να δούμε να χρυσαφίσουν.Προσοχή τα γυρνάμε μόλις είναι έτοιμη η μία πλευρά να μην τα ταλαιπωρήσουμε και διαλύσουν .Μεζεδάκι πρώτο για ουζάκι ,η μπυρίτσα ,η συνοδευτικό ,καλή όρεξη! .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ