Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Μακαρονόπιτα στριφτή [από μακαρόνια που μας περίσσεψαν ]


 Αν μας μείνουν μακαρόνια ..αλλά κι αν δεν περισσέψουν,βράστε τα και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστούν όλοι !!!



Υλικά
Φύλλο που ανοίγουμε μόνες μας το λινκ για υπέροχο λεπτό τραγανό φύλλο στο τέλος κάτω κάτω ,πατήστε να το δείτε.
1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ότι υπάρχει
2 με 3 αυγό
τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα
λίγο αλάτι αν η φέτα είναι πολύ ανάλατη
πιπεράκι
 Τι κάνουμε
 Ανοίγουμε φύλλο [βλέπετε συνταγή φύλλο ζύμη για πίτες κάτω -κάτω ]
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ,προσθέτουμε λίγο γάλα , 3 αυγά ,και τριμμένη φέτα τυρί ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο  στο μάκρος όπως βλέπετε στην φωτογραφία .βάζουμε λίγη γέμιση στο μάκρος και αυτή ,τυλίγουμε σε ρολό και μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι [βλέπετε φωτογραφίες]


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά .
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με βοήθεια σπάτουλας και ενός ρηχού πιάτου ώσπου  να χρυσίσουν .
Σημείωση
Μπορούμε αντί για τηγάνι, να τα αλείψουμε με λάδι στην επιφάνειά τους και να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς. Εγώ τα τηγάνισα εδώ !Καλή όρεξη !!!



Δείτε πως να φτιάξετε το φύλλο τον τρόπο και χρησιμοποιήστε την συνταγή για όλες σας τις πίτες το ωραιότερο φύλο είναι παραδοσιακό Λαμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές