Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Σάμαλι το τέλειο !!!

Υλικά
Για μεγάλο ταψί η δοσολογία
1200 γραμ. σιμιγδάλι ψηλό
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό [είναι όσο ένα μπουκαλάκι από τα εμφιαλωμένα ]
1 και ακόμα μισό κεσεδάκια γιαούρτι χωρίς πέτσα
3/4 κουταλάκι γλυκού αμωνία
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Σιρόπι
2 και 1/2  νερό
1 κιλό ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι .[να τραβήξει τα υγρά του ]
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε κάνει την κρούστα από πάνω .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι   βράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός αφαιρούμε την φλούδα  από το λεμόνι και με προσοχή το ρίχνουμε πάνω στο Σάμαλι Προσοχή!!!  Εδώ θέλει να είναι και τα δύο ζεστά. Καλή επιτυχία!!!!
Το Σάμαλι πάει ωραία με λίγη σαντιγί ,με παγωτό ,η και σκέτο .