Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Φασολάκια λαδερά κατεψυγμένα.

 Υλικά  Μερίδες  3
1 πακέτο φασολάκια 500 γραμ.κατεψυγμένα
4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ [αν τα θέλετε πιο κόκκινα]
 αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα δουλεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τα φασολάκια τα κατεψυγμένα αφού πρώτα τα ξε\πλύνουμε με χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες καλ΄με το χέρι,και την κουταλιά τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού νερό [αν δεν βάλουμε πελτέ βάζουμε σκέτο νερό]
Προσθέτουμε και το αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη και νερό αν χρειάζεται τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 30 λεπτά δοκιμάζουμε κι όταν έχουν μαγειρευτεί βγάζουμε το καπάκι  δυναμώνουμε για λίγα λεπτά την φωτιά να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη .
Σημείωση
Αν τα φασολάκια είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε τα πλένουμε και μαγειρεύονται κατά τον ίδιο τρόπο .Την ώρα που βάζουμε τις ώριμες ντομάτες αν θέλουμε προσθέτουμε και καμιά πατατούλα ,επίσης αν σας αρέσει βάζετε και 5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο .