Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια