Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Γαρίδες σαγανάκι


Γαρίδες σαγανάκι
Yλικά

8 γαρίδες Νο. 1 [κατεψυγμένες ,η φρέσκες ]
150 γραμ φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
2 κουταλιές τις σούπας ούζο
 αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι, τις χαράζετε με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρείτε το έντερο.
Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο του πουρέ η τον τρίφτη και συγκεντρώνετε το ζουμάκι σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λαδάκι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Βάζετε και το σκόρδο εάν θέλετε. Ρίχνετε μέσα τη ντομάτα, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.Μαγειρεύετε για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες  μαζί και το ούζο  Αφήνετε να βράσει σε  μέτρια  φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα 'Μόλις κλείσουμε το μάτι τις κουζίνας ρίχνουμε τριμμένη φέτα με το χέρι ίσα να πάρει 2-3 βράσεις και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μεζεδάκι μας .Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαιντανό ,τον οποίο αν δεν τον θέλετε εντελώς ωμό τον προσθέτετε μαζί με την φέτα .Καλή 'ορεξη !!!
Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε την φέτα!
.