Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Γιαουρτοκέικ!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μαργαρίνη (250γρ)
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
200γραμ.γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ.σούπας κονιάκ
5ΟΟ γρ,φαρίν απ περίπου
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
Λίγα καρύδια για στόλισμα

ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια του νερού νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
φλούδα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φροντίζουμε να έχουμε βγάλει την μαργαρίνη και τα αυγα από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
Χτυπάμε στο μπόλ του μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και όταν χτυπηθούν και αυτά προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι τις βανίλιες και το κονιάκ.
Προσθέτουμε και το αλεύρι εκτός μίξερ είναι καλύτερα .
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 εκ,και αδειάζουμε όλο το μείγμα και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου [βυθίζουμε ένα στεγνό μαχαίρι αν βρεί στεγνό είναι έτοιμο ]
Εντωμεταξύ ,βράζουμε το σιρόπι γιΑ 10 λεπτά.
Το γλυκό να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ,η σε ρόμβους και σερβίρουμε με λίγο καρύδι στο κέντρο.
Εναλλακτικά σερβίρουμε με λίγο παγωτό βανίλια ,καιμάκι !
Καλή επιτυχία !!
Αρτοποιεία & Συνταγές ευχαριστώ !