Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μπουγάτσα πανεύκολη και φανταστική !!!


Υλικά
 Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Φύλλο κρούστας
1,5 λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
 Εκτέλεση
Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.μεγέθος τούρτας
Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ