Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Koτόπουλο πα'ι΄δάκια σαν στα κάρβουνα !!



Υλικά
1 κοτόπουλο  κομμένο σε πα'ι'δάκια
2 κύβους knor  λαχανικών η κοτόπουλο για την μαρινάδα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι ελάχιστο ως καθόλου -πιπέρι-ρίγανη
Για το πιλάφι
2 ποτήρια του νερού  ρύζι για πιλάφι το κίτρινο
5 ποτήρια του νερού νερό
2 κύβους knor κοτόπουλο η λαχανικών  [δεν βάζουμε καθόλου αλάτι]
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από την  προηγούμενη μέρα π.χ από βραδύς πλένουμε το κομμένο κοτόπουλο το στραγγίζουμε καλά ,το βάζουμε σε μία λεκάνη ,η ταψάκι και το πασπαλίζουμε με την ρίγανη ,το πιπέρι ,το ελάχιστο αλάτι εντωμεταξύ  μέσα σε ένα φλυτζάνι τσαγιού βάζουμε το λάδι και τους κύβους τους λιώνουμε με το χέρι να διαλυθούν εντελώς το ρίχνουμε κι αυτό το μίγμα επάνω στο κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάει παντού η μαρινάδα [λεμόνι δεν βάζουμε γιατί το σφίγγει]
Την άλλη μέρα  βάζουμε το μαντεμένιο τηγάνι να κάψει καλά .Βάζουμε τα κομμάτια στην σειρά και μόλις ξεκολλάνε από το τηγάνι τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά .Χαμηλώνουμε την φωτιά 2 βαθμούς από το πολύ δυνατό ,σκεπάζουμε το τηγάνι με κάποιο καπάκι και σιγοψήνουμε γυρνώντας τακτικά από την άλλη πλευρά.
Σε 20 λεπτά περίπου ξεσκεπάζουμε το τηγάνι δυναμώνουμε την φωτιά τα γυρνάμε τακτικά μέχρι να ξεροψηθούν .
 Στα κάρβουνα
Ανάβουμε τα κάρβουνα και απλά ψήνουμε γυρνώντας τακτικά κι από τις δύο πλευρές.
Στην ψηστιέρα
Τοποθετούμε τα κομμάτια στην σειρά στην ζεστή σχάρα της ψηστιέρας ψήνουμε γυρνώντας τακτικά
Στην γάστρα
Τοποθετούμε στην γάστρα τα κομμάτια από το κοτόπουλο την σκεπάζουμε ψήνουμε στους 250 βαθμούς αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο .Μετά από μισή ώρα ψήσιμο ξεσκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοψηθούν .
Πιλάφι
Σε κατσαρόλα  βάζουμε το λάδι ,μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το ρύζι ,ανακατεύουμε να πάρει λίγο σκούρο χρώμα μ
Ρίχνουμε το νερό και τους κύβους και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να το πιεί όλο και να γίνει σπυρωτό .
Σημείωση
Απαραίτητο στην συνταγή το μαντεμένιο τηγάνι με τις ρίγες .
Ψήνονται και στα κάρβουνα ,η σε γάστρα ,η ψηστιέρα ,επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε τους κύβους από το ρύζι και να προσθέσουμε το  ανάλογο αλάτι.
Συνοδεύονται με πιλάφι ,με πατάτες τηγανιτές ,πουρέ ,η και με σαλάτα ,πραγματικά γινονταιυπέροχα δοκιμάστε τα ακριβώς όπως είναι η συνταγή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!