Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γεμιστά Θεικά !!!!

 Υλικά
 ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες
δυόσμο φρέσκο,μαιντανό,
κρεμμύδια τουλάχιστον 2-3
σκελίδες σκόρδο
ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα!!
λίγη ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
πλένουμε καλά ότι έχουμε  προγραματίσει να γεμίσουμε ,τα ανοίγουμε και κρατάμε  την ψίχα από τις ντομάτες ,λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλουμε ,λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλουμε, τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί σε ωραία διάταξη ,
Σε ένα μπόλ τρίβουμε την ψίχα από τις ντομάτες τρίβουμε από το κολοκύθ λιγο, τρίβουμε  από την μελιτζάνα λίγο προσθέτουμε δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράμε πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζουμε 17 κουταλιές κοφτές τις σούπας ρύζι [μυστικό της θειας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση!!
Βάζουμε μπόλικο λάδι ανακατεύουμε όλα μαζί αφήνουμε  για 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ
 Γεμίζουμε  τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα στο μπόλ από την γέμιση κόβουμε κυδωνάτες πατάτες  ρίχνουμε αλατοπίπερο  λίγο λάδι και ανακατεύουμε. και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει γίνονται πολύ νόστιμες κ δεν ξεραίνονται .
Τις τοποθετούμε  ανάμεσα στα γεμιστά ρίχνουμε κ λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω γιατί κάνουν έτσι μια ωραία κρούστα, σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε  στους 220 Βαθμούς .
Σε μία ώρα τα ξεσκεπάζουμε  κ τα αφήνουμε  να ψηθούν εντελώς και να ροδίσουν
Σημείωση
 Αν βάλουμε   κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί πρίν τα γεμίσουμε τα τρυπάμε με ένα πηρούνι σε αρκετά σημεία για να ψηθούν ευκολότερα  και  μετά τα γεμίζουμε  .. Καλή όρεξη !!!