Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τηγανίτες με μήλα !!!Παραδοσιακή συνταγή από την Μήλο .


 Απλά υπέροχες !!!


3 μήλα τραγανά και ομοιόμορφα

Για το χυλό
...
αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη)
3 κουταλιές της σούπας λάδι καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
4 κουταλιές σούπας νερό
2 αυγά
1 βανίλια
1 λεμόνι και ξύσμα και το χυμό του

Για από πάνω

     ζάχαρη άχνη
κανέλα

Για το τηγάνισμα

     Καλαμποκέλαιο  


Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ-->   Μαγειρική και Συνταγές


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω και βγάζουμε το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο μέχρι κάτω (αυτό που όταν το κόψουμε έχει τρυπούλα στη μέση). Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους ενός πόντου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.




Βάζουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το λικέρ, τη βανίλια, τους 2 κρόκους των αυγών, το ξύσμα από το λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο πάρει να γίνει ένας παχύρευστος χυλός να στέκεται πάνω στο μήλο. Το δουλεύουμε καλά και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά.





Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σκουπίζουμε κάθε φορά τα μήλα με χαρτί κουζίνας, τα βουτάμε στο χυλό (να δείτε να στέκει επάνω στα μήλα, αν δεν στέκεται προσθέστε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε) και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τα τηγανίζουμε να χρυσοροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινα μήλα η και από τα δύο μαζί.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ