Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φάβα !





ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φαβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαϊντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε από πάνω το κρεμμύδι και,βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό ,μετά ρίχνουμε μόνο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε ότι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.αφού έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι έχει ψηθεί ,με ένα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμύδι που έχει μείνει χονδρό,[αν και λιώνει κατά το βράσιμο ].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαϊντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι από πάνω ,του πάει πολύ!! Καλή σας όρεξη!!