Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας απλά Θεικό !!


Υλικά:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη λευκή ή 1 και 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
 2 βανίλιες
5 αυγά
3 συσκευασίες κουβερτούρας
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό βραστό

Για την επικάλυψη:
2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 κούπας γάλα

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη κουβερτούρα σε κομματάκια σε φούρνο μικροκυμάτων για ευκολία ή σε μπεν μαρί. Το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπήστε στο μίξερ τ' αυγά, τη ζάχαρη,το αλάτι ,τη σόδα,  τις 2 βανίλιες μέχρι ν'αφρατέψουν σε δυνατή ταχύτητα. Ενσωματώνετε τη λιωμένη κουβερτούρα λίγη-λίγη , χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά και αυτό σε χαμηλή ταχύτητα. Τελευταίο ρίχνετε το βραστό νερό.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά καλά ένα τετράγωνο ταψάκι  ρίχνετε το μίγμα μέσα και το ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά  Στα 35 λεπτά βάλτε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή οδοντυγλυφίδα και αν βγουν στεγνά είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα του φούρνου να στεγνώσει.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια να λιώσουν και περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. 
Σερβίρουμε και με παγωτό!!