Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι με πιλάφι !!

Yλικά

1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και με ξύλινη κουτάλα το σoτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το πιπέρι μαζί με χλιαρό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 με 50 λεπτά προσθέτoντας αν χρειαστεί λίγο νερό χλιαρό πάντα (για να μην σφίξει το κρέας).
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και μαγειρεύουμε για  άλλα 15 περίπου λεπτά. Αν η σάλτσα μας δεν έχει πήξει μαγειρεύουμε στο τέλος με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε μπαχάρι ή κανέλλα. Η συνταγή μου είναι πολύ ελαφριά και πολύ νόστιμη!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ