Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Σουφλέ σοκολάτας !!!



 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια...
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρεζα βανιλια
1 πρεζα μπεικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά,
να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
2.Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά
να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας,
προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπεικιν, την βανιλια στο μείγμα και το
διπλώνουμε απαλά.
4.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για
σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα, γεμιζουμε τα 2/3).
5.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!