Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Μακαρονόπιτα η τέλεια γεύση !!!!


1 Πακέτο μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο
400 γραμ.φέτα
1/2 ποτήρι νερού γάλα
4με 5 αυγά
αλάτι -πιπέρι
...
ΓΙΑ ΤΟ ΄ΦΥΛΟ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 2 ποτήρια του νερού
1 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 μπουκαλάκι σόδα ανθρακική
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΎΛΛΟΥ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας συγχρόνως και την σόδα .μόλις δούμε ότι η ζύμη δεν  κολλάει στα χέρια μας και πλάθεται είναι έτοιμη .
Την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια την σκεπάζουμε .


ΓΕΜΙΣΗ   ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
΄Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ολόκληρα με το γάλα ,και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια ,ανακατεύουμε καλά [αν η φέτα μας δεν είναι πολύ αλμυρή προσθέτουμε και λίγο αλάτι [ρίχνουμε και πιπεράκι ,κι έτοιμη.
Ανο΄φύλλο με τον πλάστη ,λαδώνουμε το ταψί και το τοποθετούμε προσέχοντας να εξέχει γύρω γύρω στα τοιχώματα για να σκεπαστεί στις άκρες καλά .
Ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τα μακαρόνια μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο που θα ανοίξουμε .
Χαράσσομαι την πίτα μας ,ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και την ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας .
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις ροδίσει την βγάζουμε ,περιμένουμε λίγο να κρυώσει και..καλή μας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ