Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Γιαουρτάκι από τα χεράκια μας !!



ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
3 ποτήρια παγωμένο νερό
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι προσοχή στραγγιστό ΜΟΝΟ
...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε κι το κρύονερό ανακατεύοντας να δια λυθούν καλά .
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τις 4 κουταλιές γιαούρτι και το λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος .
Τ ο προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια στεγνά πήλινα η ,γυάλινα.
Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία 40 βαθμών τα σκεπάζουμε με χαρτί,η μεμβράνη ,κι από πάνω με χοντρό μάλλινο,τα αφήνουμε χωρίς να τα κουνήσουμε για 5 ώρες .Ταμεταφέρουμε σε δροσερό χώροκαι μετά στο ψυγείο .Αλλος τρόπος ,βάζουμε τα κεσεδάκια στον θερμοθάλαμο η στον κανονικό φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,Τα μεταφέρουμε σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.Ευχαριστώ την φίλη Τασία Τασούλα για την συνταγή .