Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κρέμα καραμελέ μοναδική γεύση !!!



Υλικά

Κρέμα Υλικά

•1 λιτρο γάλα
•80 γρ. κορν φλάουρ
•3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•2 βανίλιες

Καραμέλα Υλικά

•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
•1/2 κουταλάκι νερό

Εκτέλεση Καραμέλας

1. Βάζετε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε στο μάτι. Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σκουραίνει. Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στη φόρμα και αρχίζετε να την γέρνετε, έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει ολόγυρα όλα τα τοιχώματα της φόρμας. Συνεχίζετε μέχρι η καραμέλα να σταθεροποιηθεί αρκετά και να μην τρέχει.

Εκτέλεση  Κρέμας

2.Αφήνετε στην άκρη τη φόρμα να κρυώσει εντελώς η καραμέλα και ετοιμάζετε την κρέμα. Κρατάτε από το γάλα το 1,5 φλιτζάνι και διαλύετε μέσα κορν φλαουρ. Βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε και τις βανίλιες και λίγο–λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια το γάλα με το κόρν φλάουρ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει αρκετά. Την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε στην φόρμα με την καραμέλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη (σελοφάν) και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της. Όταν κρυώσει αρκετά την βάζετε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

3.Για να την σερβίρετε, βουτάτε την φόρμα σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και την σκεπάζετε με μια πιατέλα, τέλος την αναποδογυρίζετε και σερβίρετε.Αν θέλουμε διακοσμούμε την κρέμα καραμελέ με κομμάτια καραμέλας η κάποιο φρούτο .

Σημείωση

Μπορούμε να τοποθετήσουμε το γλυκό μας σε μία φόρμα στρογγυλή ,η μακρόστενη ,μπορούμε να το μοιράσουμε και σε ατομικά μπολάκια ,πάτα θα βάζουμε πρώτα την καραμέλα κι από πάνω την κρέμα