Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Καρυδόπιτα απλά !!!

 
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψί):
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1,5 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 1/2 κ.γ. κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
 
Για το σιρόπι:
  • 2 φλ.  ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τα καρύδια χοντροκομμένα, τη φρυγανιά, το Βιτάμ με Βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ με Βούτυρο, αλευρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί καλύτερα όλο το βράδυ.Γαρνίρουμε με σαντιγί προαιρετικά
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας Μαιρη Περιστερι ευχαριστώ πολύ !