Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τυρόπιτα με φύλο από τα χεράκια μας !!

 Υλικά
Για το φύλο
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι
Γέμιση
5 ευρώ φέτα
4 αβγά
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε μία λεκανίτσα χλιαρό νερό περίπου 3 ποτήρια,ρίχνω μέσα το λάδι,το ξύδι,το αλάτι ,την ζάχαρη τα δουλεύω με το χέρι για λίγο ανακάτεμα,και αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά μ'εχρι να γίνει ζύμη ,[μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω να έχετε κοντά σας ]Ζυμώνουμε καλά την ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και χωρίζουμε σε μπαλάκια μικρά σαν μικρό μήλο το μέγεθος.Βάζουμε αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και με το πλάστη ανοίγουμε το φύλο μας .Χρειαζόμαστε 2 φύλα κάτω και 1 στην μέση και 2 από πάνω σύνολο 5 φύλα.Ετοιμάζουμε την γέμιση  λιώνουμε την φέτα με  τα χέρια μας σε μπολάκι προσθέτουμε το πιπέρι και τα αβγά και με κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά .Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε το πρώτο φύλο,ξανά λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλο και πασπαλίζουμε με το υλικό της φέτας,στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλο ,λάδι σε όλη την επιφάνεια και ξανά πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σκεπάζουμε με ένα φύλο,λαδώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με άλλο ένα και τελευταίο φύλο .Χαράζουμε την τυρόπιτά μας σε τετράγωνα κομμάτια λαδώνουμε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα να δούμε να πάρει χρυσαφί χρώμα [κατά την μέση του ψησίματος βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της τυρόπιτας λίγο φρέσκο βούτυρο ,η λίγο ελαιόλαδο να μην γίνει ξερό το φύλο μας] .Γίνετε υπέροχη τραγανή και πεντανόστιμη !!







Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος στην λαδόκολλα!! Πολύ ωραίος!!!!

 Υλικά
 για 2 μερίδες
1 κομμάτι μπακαλιάρο κατεψυγμενο
χοντρό αλάτι
κάπαρη
μαιντανό
χυμό λεμονιού
πιπέρι-αλάτι
1 κρεμμυδάκι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι.το ραντίζουμε με το χοντρό αλάτι γύρω -γύρω και ρίχνουμε επάνω του και μπόλικη κάπαρη .το τυλίγουμε καλά καλά στην λαδόκολλα το τοποθετούμε στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και παραπάνω [τρυπάμε μετά την μία ώρα το ψάρι όπως είναι τυλιγμένο στην λαδόκολλα και καταλαβαίνουμε εάν είναι έτοιμο αν τρυπιέται εύκολα.]
Σε ένα σέικερ βάζουμε λεμόνι σε ποσότητα ανάλογα πόσο ξυνό μας αρέσει , ελαιόλαδο ,μαιντανό ψιλοκομμένο κι ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
Οταν  ψηθεί και κρυώσει το ψάρι το βγάζουμε από την λαδόκολα το καθαρίζουμε από το έξω μέρος του το οποίο βγαίνει πολύ εύκολα λόγω του αλατιού το βάζουμε στο πιάτο μας και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο .Εχει απίστευτη γεύση από την κάπαρη και την λαδόκολλα που ψήνετε κλεισμένο.Καλή μας όρεξη μαζί με μία σαλάτα εποχής !!!





ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ--ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Σοκολάτα για επάλειψη -- απίθανη στα γρήγορα !!


Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα, αλλά κι εμείς μαζί  ,καλή επιτυχία !!!!

Yλικά
1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
1/2 ποσότητα από την συσκευασία βούτυρο μαργαρίνη των 250 γραμαρίων [δηλαδή 125 γραμ.]
3 κουταλιές  σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι πολύ καλά [εγώ τα προτιμώ λίγο να τα καταλαβαίνω δεν τα αλέθω πολύ ] και, αν δεν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε τα φουντούκια
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στην φωτιά και εφάπτουμε  ένα  μπόλ από πάνω για να λιώσουμε την σοκολάτα στο οποίο στην συνέχεια μέσα σ αυτό θα ολοκληρώσουμε την Μερέντα μας
Βάζουμε λοιπόν το μπόλ πάνω από την κατσαρόλα με το νερό και σπάμε την σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια ,περιμένουμε να λιώσει ,αμέσως συνεχίζοντας να το έχουμε στην ίδια θέση προσθέτουμε το βούτυρο,το ζαχαρούχο γάλα το κακάο  την άχνη και αν θέλουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .Αποσύρουμε το μπόλ  και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο.Μετά την τοποθετούμε σε βάζο η σε τάπερ  που θα κλείνει καλά  [μήπως θα παραμείνει για πολύ ]Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν σίγουρα, αλλά κι εμείς ,καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ