Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τιραμισού εύκολο!!!




 Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες καφές εσπρέσσο
1 κουτί γάλα φρέσκο  [250 γραμ.]
5 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας λικέρ [όποιο προτιμάτε]
κακάο για την επιφάνεια
Κρέμα
300 γραμ.κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά
1 μεγάλο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 300 γραμ.
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα,το κονιάκ,το λικέρ,τον καφέ εσπρέσσο αραιωμένο σε λίγο νερό κρύο,Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι πυρέξ ,η φόρμα  τετράγωνη,Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την μισή δόση κρέμας ,ξαναβάζουμε σαβαγιάρ μία στρώση και μετά την υπόλοιπη κρέμα .Πασπαλίζουμε το τιραμισού με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει .Χρειάζονται περίπου 2 ώρες .
Σημείωση
Αν θέλετε και δεν σας αρέσουν πολύ οι γλυκές γεύσεις δέν βάζετε καθόλου ζάχαρη άχνη ..γίνετε πιό άγλυκο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γαλοπούλα φιλέτο σνίτσελ !






 Υλικά
φιλέτα γαλοπούλας [ποσότητα ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε ]
φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
πατάτες ,η ρύζι,η πουρέ ,η σαλάτα  για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Εγώ τα κάνω απλά και γίνονται νοστιμότατα
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ρηχό πιάτο ,η καλύτερα να μην πλένουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αδειάζουμε την φρυγανιά.
Σε ένα άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε το αλεύρι
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά να κάψει και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας ,τα βουτάμε στο αυγό ,μετά αλεύρι ,ξανά αυγό ,και τέλος στην φρυγανιά να πάει παντού.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αλλά μέν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν καλά μέσα και να ροδοκοκκινήσουν απέξω.
Αλλάζουμε το λάδι αν τηγανίσουμε πάνω από 2 φορές να μην μας μαυρίσουν.













Κοτόπουλο ρολό με πατάτες στο φούρνο!!





 Υλικά
1 κοτόπουλο
5 μπαστούνια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες μακρόστενες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και του δίνουμε την κεφαλογραβιέρα και την πιπεριά να την τυλίξει μέσα στο κοτόπουλο και μετά το κλείνει στο δυχτάκι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες ,βάζουμε στο ταψί πατάτες και ρολό κοτόπουλου ,ρίχνουμε την μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι ,το πιπέρι,την ρίγανη,το χυμό λεμονιών ,το ελαιόλαδο ,και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας στο τέλος στην μέση το ρολό κοτόπουλου.Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς το φαγητό μας ,το σκεπάζουμε στην αρχή με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα ,ξεσκεπάζουμε μετά και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.Kαλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ