Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σούπα με κοφτό μακαρονάκι !!

Μία πολύ νόστιμη και ελαφριά σουπίτσα !!!

Υλικά μερίδες 4

1 κοφτό φλιτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
8 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι πάπρικα
2 τεμάχια ζωμό κότας η κρέατος
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο τρίφτη [μην το βλέπετε χονδρό εξαφανίζετε κατά το μαγείρεμα κι αφήνει πολύ ωραία γεύση]
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [προαιρετικά]
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
κρουτόν Εκτέλεση
Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό μαζί με τους κύβους,το τριμμένο κρεμμύδι,την πάπρικα και τον μαιντανό.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά,
Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί .
ΣΕ 5 λεπτά προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά .
Λίγα λεπτά πρίν το τέλος αφαιρούμε το καπάκι,προσθέτουμε το λάδι και  δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει λίγο το ζουμάκι.
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και κρουτόν .Καλή όρεξη είναι spesial !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μπακαλιάρος με λαχανικά στο ζουμί τους που είναι όλο νοστιμιά !!!

 Μερίδες 2
Υλικά
2 τεμάχια μπακαλιάρο κατεψυγμένο [γίνετε η ίδια συνταγή και με φρέσκο]
4 καρότα κομμένα
1 ντομάτα στα κομμένη στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4,η ολόκληρο
4 πατάτες κομμένες στα 4 η εάν  είναι μικρές ολόκληρες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
6  κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 10 λεπτά/
Προσθέτουμε το ψάρι και εάν δεν το σκεπάζει το ζουμί  προσθέτουμε νερό ,μαζί ρίχνουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 25 λεπτά προσέχοντας να μείνει λίγο από το πεντανόστιμο ζουμάκι.
Σερβίρουμε ολόκληρο το ψάρι με λαχανικά γύρω γύρω και λίγο ζουμάκι ,προσωπικά το σερβίρω καθαρισμένο.Συνοδεύετε  ωραία και με μαγιονέζα .Πολύ πολύ νόστιμο !!!













Λαχανόρυζο απίθανο σε γεύση,

 Μερίδες 6
Υλικά
1/2 λάχανο περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο κρέατος
λίγο αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας γεμάτες πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα΄
Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι μαζί και τον κύβο ,προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Διαλύουμε σε ένα ποτήρι με νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζι και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε άλλο 1 ποτήρι με νερό,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε  το ρύζι και το λάδι ελαφρά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου να μελώσει η σάλτσα του .Σερβίρετε με φέτα και λεμόνι .
Σημείωση
Μπορούμε να αφαιρέσουμε τον πελτέ ντομάτας και να το κάνουμε αυγολέμονο .
Στο τέλος του μαγειρέματος χτυπάμε ένα αυγό με χυμό λεμονιού στο μούλτι ,το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε να πάει το αυγολέμονο παντού
Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε φόβο ποτέ να κόψει το αυγολέμονό μας εγγυημένα
Σημείωση
Αν νηστεύουμε αφαιρούμε το κύβο κρέατος