Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μακαρονόπιτα στριφτή [από μακαρόνια που μας περίσσεψαν ]


 Αν μας μείνουν μακαρόνια ..αλλά κι αν δεν περισσέψουν,βράστε τα και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστούν όλοι !!!



Υλικά
Φύλλο που ανοίγουμε μόνες μας το λινκ για υπέροχο λεπτό τραγανό φύλλο στο τέλος κάτω κάτω ,πατήστε να το δείτε.
1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ότι υπάρχει
2 με 3 αυγό
τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα
λίγο αλάτι αν η φέτα είναι πολύ ανάλατη
πιπεράκι
 Τι κάνουμε
 Ανοίγουμε φύλλο [βλέπετε συνταγή φύλλο ζύμη για πίτες κάτω -κάτω ]
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ,προσθέτουμε λίγο γάλα , 3 αυγά ,και τριμμένη φέτα τυρί ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο  στο μάκρος όπως βλέπετε στην φωτογραφία .βάζουμε λίγη γέμιση στο μάκρος και αυτή ,τυλίγουμε σε ρολό και μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι [βλέπετε φωτογραφίες]


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά .
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με βοήθεια σπάτουλας και ενός ρηχού πιάτου ώσπου  να χρυσίσουν .
Σημείωση
Μπορούμε αντί για τηγάνι, να τα αλείψουμε με λάδι στην επιφάνειά τους και να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς. Εγώ τα τηγάνισα εδώ !Καλή όρεξη !!!



Δείτε πως να φτιάξετε το φύλλο τον τρόπο και χρησιμοποιήστε την συνταγή για όλες σας τις πίτες το ωραιότερο φύλο είναι παραδοσιακό Λαμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές






Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ψάρι γλώσσα ραγού!!

 Μερίδες 4
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας  κατεψυγμένα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι,καρότο ,σκόρδο,μαιντανό ,σέλινο.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό,μαζί με το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τις γλώσσες κατά μήκος  στα δύο,Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε προσεχτικά μάσα στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και το ρύζι,ανακατεύουμε με προσοχή , και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το ρύζι.
Κάθε τόσο παρακολουθούμε το φαγητό μην τελειώσει το ζουμί .
Βάζουμε στο μούλτι το χυμό από το λεμόνι,μαζί και το αυγό ,τα χτυπάμε καλά και κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το αδειάζουμε επάνω στο φαγητό .
Αφήνουμε να πάρει μια δυό βράσεις το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες προσεκτικά,
Σημείωση
Ο τρόπος που γράφω να φτιάξουμε το αυγολέμονο έχει 100% επιτυχία και δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό ,δοκιμάστε τον σε ότι φαγητό χρειάζεται αυγολέμονο .














Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!

 Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες [εγώ το μαγειρεύω χωρίς την πέτσα]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 λεμόνι τον χυμό
6 σταγόνες Tabasko
3 φλυτζάνια τσαγιού χυλοπίτες
τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας [ νόστιμη πολύ ]
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το ξυσμένο κρεμμύδι και σκόρδο  να πάρει λίγο χρώμα ,και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο  μέσα στις φρέσκες ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη,το χυμό μισού λεμονιού , και τις σταγόνες tabasko.
Mόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει το κοτόπουλο ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε με προσοχή το κοτόπουλο σε πιατέλα ,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν έχει σωθεί περίπου να φτάνει στην μέση τις κατσαρόλας και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες .Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μην μας κολλήσουν για 10 με 15 λεπτά.[προσέχουμε να έχουν ζουμάκι όταν κοντεύουν να βράσουν γιατί πήζουν μέσα σε λίγα λεπτά κι εμείς τις θέλουμε μελάτες] ,αν συμβεί να έχει λίγη σάλτσα  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και  αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις .
μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο .Το αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι .Φανταστικό !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ