Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Φασολάκια με κρέας !!








Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    
 800 γραμ .μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 1/2 φασολάκια κατεψυγμένα ,η φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκιαλεπτά
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
 [μπορούμε να την παραλείψουμε]
4 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένα
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
ελάχιστο αλατοπίπερο
print
 Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και το κρέας και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια τα κατεψυγμένα [δεν τα ξεπαγώνουμε ]
Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε πρώτα και τα πλένουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες το καρότο, τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο ,και τις πατατούλες.
Ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40  λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα του .
Λίγα λεπτά πρίν το κατεβάσουμε  από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι .Γινετε φανταστικό σε γεύση !! καλή όρεξη!!
Σημ.
Εγώ μαζί με το αλατοπίπερο προσθέτω και μία πράζα κίμινο του πάει πολύ !!  [ελάχιστο στην μύτη του κουταλιού]

Φασολάκια λαδερά με πατάτες !!

1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]