Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Mπιφτέκια με ρύζι [Τα μπιφτέκια είναι δική μου συνταγή και γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα ]



 
 
Υλικά
500 γραμ, κιμά
6 φρυγανιές  πχ Elit
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κλωνιά μαιντανό  η 2 κουταλάκια κοφτά ρίγανη κατά προτίμηση
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ τον κιμά .
Προσθέτουμε τις φρυγανιές αφού πρώτα τις έχουμε βρέξει και στίψει καλά .
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,αυγό.μπέκιν πάουντερ,μαιντανό ψιλοκομμένο η ρίγανη ,και τέλος το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη τα πλάθουμε μπιφτέκια βάζοντας λίγο λάδι στην παλάμη μας και τα ψήνουμε η σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα κάψει καλά η στο γκρίλ η στα κάρβουνα
Σημείωση \Το μπέκιν πάουντερ και το ξύδι τα κάνουν αφράτα μην το παραλείψετε
Ρύζι μερίδες 4
Υλικά
2 ποτήρια του νερού κίτρινο ρύζι για πιλάφι
6 ποτήρια νερό
2 μεγάλες κουταλιές σούπας βούτυρο φυτίνη
1 κύβο  Knor
λίγο αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε  το βούτυρο να λιώσει λίγο και ροσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να σκουρίνει λίγο .
Αμέσως προσθέτουμε το νερό  το αλατοπίπερο και τον κύβο .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σπυρωτό το ρύζι .
Αλάτι λίγο ως καθόλου λόγω κύβου




Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο με τεσσάρων ειδών πιπεριές ,και κρέμα γάλακτος .

 Υλικά
1 κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο  και κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο 
1/2 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και τα σωτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από κοτόπουλο ,ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό όπου έχουμε αραιώσει μέσα την μουστάρδα .
Μαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε 5 -10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από την φωτιά .Γίνετε πολύ νόστιμο και σερβίρετε και με ρύζι,πουρέ,πατάτες τηγανιτές η μακαρόνια .Καλή όρεξη !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ