Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Mπάμιες με κοτόπουλο !!


 Υλικά
μερίδες 4
1 κοτόπουλο του ενός κιλού σε κομμάτια
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες [η φρέσκες 300 γραμ.παραπάνω ]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ξυσμένο στο τρίφτη
4 .ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένο
5 κλωνιά μαιντανό και 3 άνηθο ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
Ξύδι αν είναι φρέσκες οι μπάμιες
Εκτέλεση
Αν είναι οι μπάμιες φρέσκιες τις καθαρίζουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι τις πλένουμε καλά τις σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα περίπου 1 ώρα κι αν είναι δυνατόν στον ήλιο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το μαιντανό ,τον άνηθο ,και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και ροδίζουμε μαζί με τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες αφού τις λιώσουμε πολύ καλά με τα χέρια  τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις μπάμιες όπως τις έχουμε ραντίσει με ξύδι,η τις κατεψυγμένες και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε για να μην λιώσουνοι μπάμιες .
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι να  πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Καλό είναι αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες να βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα νερό να ζεσταθεί ααρκετά να τις ρίξουμε μέσα κι αμέσως να τις σουρώσουμε φεύγουν λίγο τα πολλά συντηρητικά κι αυτό ισχύει για όλα τα κατεψυγμένα  λαχανικά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο με μελιτζάνες !!!!

 Υλικά
Μερίδες 4
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 ντομάτες  ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 
1/2 κουταλιά σούπας ζάζαρη
αλάτι -πιπέρι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε  σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο ,και τα κομμάτια απο το κοτόπουλο ,Τα ανακατεύουμε να σοταριστουν για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε και τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά και κόψει σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Ανακατεύουμε με προσοχή να γιαχνιστούν και οι μελιτζάνες και με τα χέρια λιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες .Αμέσως προσθέτουμε τον μαιντανό ,το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη καθώς και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε ένα ποτήρι του νερού νερό.
Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε με το χέρι και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το φαγητό μας .Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
10 λεπτά πρίν το το τέλος ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα ,δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να δούμε να δέρσι η σάλτσα .Pραγματικά γλύφουμε και το πιάτο !!!! Καλή  όρεξη !!!!!
AΠΌ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Αρακάς και καρότα .

Μερίδες 4
1 κιλό αρακά με καρότα κατεψυγμένο  [η σκέτο αρακά και προσθέτουμε 2 φρέσκα ψιλοκομμένα καρότα]
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 μικρό  κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο 
4 κλωνιά άνηθο 
4 κλωνιά μαιντανό 
3 ντομάτες  ώριμες 
Αλάτι -πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκο το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αρακά [και το ψιλοκομμένο καρότο αν βάλουμε φρέσκο ] και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συχνά αλλά ελαφρά με ξύλινη κουτάλα .
Λιώνουμε τις ντομάτες με τα χέρια  και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο ,και τον μαιντανό .
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο να σκεπαστεί ο αρακάς .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου για 1 ώρα [δοκιμάστε τον ].
10 λεπτά πρίν το τέλος ανοίγουμε την κατσαρόλα για να εξατμιστεί τελείως το νερό και να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!



ο

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ντόναντς γεμιστά !!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ
25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
100 γραμμάρια ανθόγαλα
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
75 γραμμάρια Βούτυρο
1 αυγό

Για τη γέμιση
μαρμελάδα
μερεντα
Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη, ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό
με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
2.Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το
αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα.
Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να
φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
3.Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να
ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Με κορνέ τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε
στη ζάχαρη αχνη. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σού. Ο τρόπος που τα φτιάχνουμε .



Ζύμη για σού

Υλικά

125 γραμ. γάλα
125 γρ. Νερό
110 γρ. Βούτυρο
5 γρ. Αλάτι (1 πρέζα)
5 γρ. Ζάχαρη (1 πρέζα)
140 γρ. Αλεύρι
250 γρ. Αυγό (5 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Εκτέλεση 


 1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο,
το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε
το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1
λεπτό περίπου για να γίνει σαν ζύμη.
2.Την αφήνουμε για 20-30' να πέσει η θερμοκρασία.
3.Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή
ταχύτητα με το ανταλλακτικό που λέγεται «φτερό», όχι με το
σύρμα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία
και μαλακιά ζύμη, και συνεχίζουμε έως να ανακατευτεί και η
ζύμη να γίνει βελούδινη.
4.Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε αντικολητικό χαρτί και
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200β.
5.Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα και σχηματίζουμε ορθογώνια και
στρογυλά σχήματα για τα Σου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200οC για 30-40λ.
6.Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και είναι
προτιμότερο να ψήσουμε σε συμβατικό φούρνο όχι σε αέρα γιατί
ο αέρας τα παραμορφώνει. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε
να κρυώσουν για μερικές ώρες και να στεγνώσουν.
Μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση να βάλουμε μία μπαλίτσα παγωτό και να περιχύσουμε χλιαρό σιρόπι σοκολάτας
Καλή επιτυχία !!!!