Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου



 Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια οτι νούμερο σας αρέσει
1 τόνο rio mare σε λάδι
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο μίξερ
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 
2 κοφτές κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ  [πάντα κύκνος ο καλύτερος ]
λίγη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα το λάδι με το τριμμένο κρεμμύδι ,και το τριμμένο σκόρδο ,Σωτάρουμε για 2 -3 λεπτά από την στιγμή που θα κάψει το λάδι .
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τον πατάμε με το πιρούνι να  λιώσει.
 Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1/2 ποτήρι νερό το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό το αλάτι ,το πιπέρι ,και λίγη ζάχαρη .
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Τα μακαρόνια τα βράζουμε όπως αναγράφετε στην συσκευασία [εγώ δεν τα καίω με βούτυρο στην συγκεκριμένη συνταγή ούτε με λάδι τα  στραγγίζω μόνο ]
Σερβίρουμε με τυράκι προτείνω κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας πολύ νόστιμο τυρί για μακαρόνια !! Καλή όρεξη !
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.





Πέρκα στο φούρνο με πατατούλες



 Υλικά
1 πακέτο πέρκα  κατεψυγμένη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό
αλάτι πιπέρι
Πατάτες
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε την πέρκα σε θερμοκρασία δωματίου.
Την ξεπλένουμε ,την στραγγίζουμε από τα νερά και την τοποθετούμε στο ταψάκι μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στρογγυλες τις πατάτες σε λεπτό μέγεθος.
Ρίχνουμε το λάδι το αλάτι,το πιπέρι,το χυμό λεμονιών ,και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με προσοχή  για το ψάρι .
Τα φτιάχνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψάκι από το ανακάτεμα το ψάρι στην μέση ,και κόβουμε σε ροδέλες την πιπεριά και το κρεμμύδι  λεπτές και το βάζουμε επάνω σε πατάτες και ψάρι .
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι του νερού νερό και κουνάμε το ταψάκι πέρα δώθε .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου .
Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί .Καλή όρεξη !!!








Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέμα πατισερί !!


Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - ΤρίγωναΠανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!
Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απο Αρτοποιεία και Συνταγές  ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Γιώργο!!!

Κουλουράκια Μπριός .

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ καρότου.


ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


Υλικά
Για το κέικ
100 γρ. κούπα καρυδόψιχα μέτρια κομμένη
350 γρ. καρότα τριμμένα
280 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
300 γρ. Ζάχαρη
1,5 κουταλάκι κανέλα
240 ml ηλιέλαιο
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

Για τη γέμιση


60 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Ξύσμα ενός αράντιστου λεμονιού




Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το λάδι σε συνεχή και μικρή ροή και στη συνέχεια την εσάνς βανίλιας. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (μην το παραχτυπήσετε). Τέλος προσθέτετε τα τριμμένα καρότα και την καρυδόψιχα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Πριν το βγάλετε δοκιμάζετε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί, αλλιώς το ψήνετε περισσότερο.Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει. Το βγάζετε από το ταψί σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.Χτυπάτε, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με το τυρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά – σιγά την άχνη ζάχαρη και όταν γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα. Χωρίζετε το κέικ σε 2 ή 3 δίσκους. Βάζετε τον έναν στην πιατέλα, απλώνετε από πάνω λίγη κρέμα, τοποθετείτε τον δεύτερο δίσκο, απλώνετε κρέμα και τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο. Με την υπόλοιπη κρέμα τυλίγετε το κέικ ολόγυρα.


Καλαμπόκια βραστά

Καλαμπόκια !!!!
Πλένουμε τα καλαμπόκια αν είναι φρέσκα κόβουμε τα μουστάκια,αν είναι κατεψυγμένα τα βάζουμε παγωμένα όπως είναι στην κατσαρόλα νασκεπάζονται από το νερό
Τα βράζουμε περίπου 1,5 ώρα να τα τρυπήσουμε με πηρούνι και να ειναι μαλακά .
Μετά τα βάζουμε σε πιάτο τα περνάμε με λίγο βούτυρο και λίγο αλάτι και καλή όρεξη!!!