Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μπουγάτσα πανεύκολη και φανταστική !!!


Υλικά
 Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Φύλλο κρούστας
1,5 λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
 Εκτέλεση
Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.μεγέθος τούρτας
Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο


                  Υλικά
500 γραμ κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 ώριμες ντομάτες μέτριες τριμμένες στο τρίφτη
1 φλυτζάνι τσαγιού μουσκεμένο και στιμμένο καλά ψωμί
αλάτι πιπέρι ρίγανη
4 κουταλιές σούπας ξίδι
1 αυγό
λίγο λάδι
Αν η ζύμη μας είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη
 
Πατάτες
 
7 με 8  μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε μισό ποτήρι νερό
Ρίγανη
λίγο λάδι
Αλάτι  πιπέρι
λεμόνι
1/2 ποτήρι του νερού νερό
 
 Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες
. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
 Τις ανακατεύουμε πολύ καλά
Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
Περιχύνουμε με 1ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν
 
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά 
Στραγγίζουμε το ψωμί και το προσθέτουμε  στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα
Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω στις σχεδόν ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτ,η το καπάκι γάστρας

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Mηλόπιτα φανταστική και πανεύκολη !!!




Υπέροχη και μπισκοτένια !!!
 Υλικά γέμιση

7 μήλα
3 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη ΄άσπρη ,η μαύρη
Ζύμη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
5 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 βανίλιες σκόνη
1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άσπρη
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα



Εκτέλεση
Πλένουμε τα μήλα τα κόβουμε στα 4 τα καθαρίζουμε ,τα κόβουμε ξανά σε μικρές φετούλες  και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα λεκανάκι.
Ρίχνουμε μέσα το κονιάκ,την ζάχαρη,και την κανέλα .Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγη ώρα .
Ετοιμάζουμε την ζύμη .
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη  καλά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ,το γάλα ,το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ταψί μεγέθους πιο μεγάλο από μία τούρτα την μισή ζύμη .Από πάνω αραδιάζουμε τα μήλα και ρίχνουμε και το ζουμί της μαρινάδας [κονιάκ ,ζάχαρη,κανέλα].
Τέλος από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ,αν δεν τα  σκεπάσει καλά δεν πειράζει θα φουσκώσει .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν ,δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι έτοιμη .
Αφήνουμε να κρυώσει κι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα .Καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Μπορούμε να προσθέσουμε 3 αυγά ολόκληρα και 2 μόνο τα ασπράδια.
Η μαύρη ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με άσπρη .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Koτόπουλο πα'ι΄δάκια σαν στα κάρβουνα !!



Υλικά
1 κοτόπουλο  κομμένο σε πα'ι'δάκια
2 κύβους knor  λαχανικών η κοτόπουλο για την μαρινάδα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι ελάχιστο ως καθόλου -πιπέρι-ρίγανη
Για το πιλάφι
2 ποτήρια του νερού  ρύζι για πιλάφι το κίτρινο
5 ποτήρια του νερού νερό
2 κύβους knor κοτόπουλο η λαχανικών  [δεν βάζουμε καθόλου αλάτι]
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από την  προηγούμενη μέρα π.χ από βραδύς πλένουμε το κομμένο κοτόπουλο το στραγγίζουμε καλά ,το βάζουμε σε μία λεκάνη ,η ταψάκι και το πασπαλίζουμε με την ρίγανη ,το πιπέρι ,το ελάχιστο αλάτι εντωμεταξύ  μέσα σε ένα φλυτζάνι τσαγιού βάζουμε το λάδι και τους κύβους τους λιώνουμε με το χέρι να διαλυθούν εντελώς το ρίχνουμε κι αυτό το μίγμα επάνω στο κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάει παντού η μαρινάδα [λεμόνι δεν βάζουμε γιατί το σφίγγει]
Την άλλη μέρα  βάζουμε το μαντεμένιο τηγάνι να κάψει καλά .Βάζουμε τα κομμάτια στην σειρά και μόλις ξεκολλάνε από το τηγάνι τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά .Χαμηλώνουμε την φωτιά 2 βαθμούς από το πολύ δυνατό ,σκεπάζουμε το τηγάνι με κάποιο καπάκι και σιγοψήνουμε γυρνώντας τακτικά από την άλλη πλευρά.
Σε 20 λεπτά περίπου ξεσκεπάζουμε το τηγάνι δυναμώνουμε την φωτιά τα γυρνάμε τακτικά μέχρι να ξεροψηθούν .
 Στα κάρβουνα
Ανάβουμε τα κάρβουνα και απλά ψήνουμε γυρνώντας τακτικά κι από τις δύο πλευρές.
Στην ψηστιέρα
Τοποθετούμε τα κομμάτια στην σειρά στην ζεστή σχάρα της ψηστιέρας ψήνουμε γυρνώντας τακτικά
Στην γάστρα
Τοποθετούμε στην γάστρα τα κομμάτια από το κοτόπουλο την σκεπάζουμε ψήνουμε στους 250 βαθμούς αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο .Μετά από μισή ώρα ψήσιμο ξεσκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοψηθούν .
Πιλάφι
Σε κατσαρόλα  βάζουμε το λάδι ,μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το ρύζι ,ανακατεύουμε να πάρει λίγο σκούρο χρώμα μ
Ρίχνουμε το νερό και τους κύβους και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να το πιεί όλο και να γίνει σπυρωτό .
Σημείωση
Απαραίτητο στην συνταγή το μαντεμένιο τηγάνι με τις ρίγες .
Ψήνονται και στα κάρβουνα ,η σε γάστρα ,η ψηστιέρα ,επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε τους κύβους από το ρύζι και να προσθέσουμε το  ανάλογο αλάτι.
Συνοδεύονται με πιλάφι ,με πατάτες τηγανιτές ,πουρέ ,η και με σαλάτα ,πραγματικά γινονταιυπέροχα δοκιμάστε τα ακριβώς όπως είναι η συνταγή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!







Μπάρες με σοκολάτα και μπισκότα OREO

 
 
ΥΛΙΚΑ
24 μπισκότα σοκολάτα ΟRΕΟ
1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
Ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 200γρ
1 κ.γ. βανιλια
2 φλυτζανια σοκολάτα δάκρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς
2. Κρατάμε 6 μπισκότα και τριβουμε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.
3.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τα ψίχουλα μπισκότο και
το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4.Απλώνουμε τα μπισκότα σε μια βάση τάρτας.
5.Σε μπεν μαρι λυωνουμε την σοκολατα (κραταμε 1/2 φλυτζανι)
μαζί με το ζαχαρούχο και την βανίλια, ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσουν καλά. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα ψίχουλο.
6.Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φλυτζάνι της σοκολάτας. Σπάστε τα
υπόλοιπα μπισκότα σε κομμάτια με το χέρι και αραδειάστε τα
απο πάνω.
7. Ψήνουμε για 20-25λ σε προθερμασμένο φούρνο στους 165β.
Αφηστε να κρυωσει εντελώς πριν το κόψετε σε μπάρες.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!