Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μανταρινάκι γλυκό κουταλιού μυρωδάτο !!!!



Yλικά
1 κιλό μανταρίνια μικρά
•1.250 γρ. ζάχαρη
•λίγο λεμόνι
•2 βανίλιες
•2 κούπες νερό
1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλα
γαρύφαλα όσα τα μανταρίνια
Εκτέλεση
•Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό μία μέρα να φύγει η πολύ πίκρα τους και στη συνέχεια τα βράζουμε 3 φορές πετώντας το νερό τους μέχρι να δοκιμάσουμε λίγο και να δούμε αν έφυγε η πικράδα τους και αν τσιμπιούντε με το πηρούνι.
•Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από ένα γαρύφαλο στην μέση  Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη,και τα αμύγδαλα  το λεμόνι και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σερβίρουμε μαζί με μερικά αμυγδαλάκια .Καλή επιτυχία !!!!




Παστίτσιο Θεικό !!!!



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




    1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
    1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
    βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
    4 αυγά
    1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
    500γρ κιμά μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
    2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    λίγη ζάχαρη
    ελαιόλαδο
    μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
    12 κουταλιές σούπας αλεύρι  περίπου



 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βράζουμε τα μακαρόνια. Έχουμε  σπάσει τα αυγά, κρατάμε  τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζουμε  (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, βάζουμε  τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε  ωραία και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο.


Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε  βάλει τον κιμά στην φωτιά με 1 ποτήρι νερό, τον έχουμε  λιώσει με τα χέρια (Φοράμε γάντι μιας χρήσεως  αν θέλετε )τον δουλεύουμε  να διαλυθεί, τον αφήνουμε  10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνουμε  κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε  το κιμά πάνω στα μακαρόνια.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι από .συνήθεια)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει αρκετή  κρέμα, ρίχνουμε  μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνουμε το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.
Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και μόλις  πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζουμε σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!! Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας απλά Θεικό !!


Υλικά:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη λευκή ή 1 και 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
 2 βανίλιες
5 αυγά
3 συσκευασίες κουβερτούρας
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό βραστό

Για την επικάλυψη:
2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 κούπας γάλα

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη κουβερτούρα σε κομματάκια σε φούρνο μικροκυμάτων για ευκολία ή σε μπεν μαρί. Το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπήστε στο μίξερ τ' αυγά, τη ζάχαρη,το αλάτι ,τη σόδα,  τις 2 βανίλιες μέχρι ν'αφρατέψουν σε δυνατή ταχύτητα. Ενσωματώνετε τη λιωμένη κουβερτούρα λίγη-λίγη , χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά και αυτό σε χαμηλή ταχύτητα. Τελευταίο ρίχνετε το βραστό νερό.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά καλά ένα τετράγωνο ταψάκι  ρίχνετε το μίγμα μέσα και το ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά  Στα 35 λεπτά βάλτε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή οδοντυγλυφίδα και αν βγουν στεγνά είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα του φούρνου να στεγνώσει.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια να λιώσουν και περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. 
Σερβίρουμε και με παγωτό!!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Kεμπάπ τα πιό νόστιμα & ζουμερά !!!


 Υλικά
1 κιλο κιμά αρνί ,η μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.σούπας πάπρικα
λίγο νερό
1 κουτ.σούπας πιπέρι καγιέν
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.  Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα.Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.