Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σαλάτα με ποικιλία !!!



Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
4-5  κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 λωτό κομμένο σε κυβάκια
1 χούφτα καρύδια
Τυρί γκούντα σε λεπτές φετούλες
Γαλοπούλα καπνιστή κομμένη κομματάκια
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο  το ακτινίδιο. το λωτό την γαλοπούλα και το τυρί με μαχαίρι
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο  και είναι έτοιμη Καλή όρεξη !!!

Κοτόπουλο τραγανές κροκέτες !!





Yλικά

1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
πάπρικα
3 αβγά
γαλέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 1 ½ λίτρο νερό αλατισμένο και όταν βράσει το ψιλοκόβουμε και το φυλάμε, όπως και το ζωμό.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό και το γάλα.
Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός, Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη πάπρικα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση, για να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα αβγό συν έναν κρόκο, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
 Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τρίτο αβγό με το ασπράδι που μας περίσσεψε.
Προσθέτουμε και ελάχιστο λάδι για να γυαλίσει το αβγό, τα χτυπάμε και το φυλάμε.
Όταν κρυώσει το μίγμα, πλάθουμε κροκέτες, τις περνάμε στο αβγό, στο αλεύρι και στη γαλέτα και τις ρίχνουμε σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι προσέχοντας να μην καούν, τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή όρεξη!
Ευχαριστω την φίλη Αναστασία Σταυριανού για την συνταγή που έστειλε .

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κέικ σοκολάτας με σώς πορτοκάλι ,η γλάσο σοκολάτας κόλασηη !!!!!



Yλικά για το Κέικ

- 500 γρ. βούτυρο LURPAK
- 500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 72% κακάο ΙΟΝ
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 8 αυγά
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. τριμμένα καρύδια

Υλικά για την σώς πορτοκάλι

55 γρ. ζάχαρη
600 γρ. χλιαρός χυμός πορτοκαλιού
½ κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση για το κέικ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αλέθουμε τα καρύδια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών στρώνουμε στο κάτω μέρος και στη περιφέρεια μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την σώς πορτοκάλι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε το χλιαρό χυμό πορτοκάλι. Σχίζουμε την βανίλια αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να μείνει μισό το υγρό στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ.

Συνταγή του Παρλιάρου ΄την φτιάχνω συχνά και είναι φανταστική !!!!!

Στην συγκεκριμένη εικόνα έχω αντικαταστήσει την σώς πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας και σχεδόν καραμελωμένες φλούδες από πορτοκάλι τις οποίες τις φτιάχνουμε ως εξής
Πρώτα κόβουμε όσες λωριδίτσες πορτοκαλιού θέλουμε τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό βράζουν 3-4 λεπτά πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε 3 φορές σύνολο να ξεπικρίσουν
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κουταλιά γλυκού  βούτυρο 3-4  κουταλιές σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές γλυκού λικέρ [χρησιμοποίησα εδώ πορτοκάλι λικέρ ]και 7-8  κουταλιές σούπας νερό .
προσθέτουμε και τις μακρόστενες φλούδες από πορτοκάλι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι

Σαλάτα με πατάτες και πολύ ωραία σάλτσα !!


Υλικά
9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
 ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
[Προαιρετικά αν σας αρέσουν προσθέστε και βρασμένα αυγά]


print
 Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω με βρασμένα αυγά ,γίνετε και σκέτη

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ βουτύρου με άρωμα πορτοκαλιού !!!

 


Υλικά (για 10 μερίδες):
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κύβους (κόντιτα)
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με πλαστική κουτάλα.
Στο τέλος, ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και, αν είναι υγρό, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά, γιατί το κέικ θα «κάτσει».
 Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή Παρλιάρου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας !!




Για τα μελομακάρονα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα ξύσματα και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα τα άλευρα, κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μελομακάρονα, περίπου 15γρ. το καθένα, τα στρώνουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, κάνουμε σχεδιάκι με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε τα μελομακάρονα νε κρυώσουν εντελώς.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά, ξαφρίζοντας τα συγχρόνως.
Συναρμολόγηση
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιρόπι, στο χαμηλότερο βαθμό και βουτάμε μέσα τα κρύα μελομακάρονα για 20'' από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τα μελωμένα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιελαιο, βουτάμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε προσεχτικά πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι και σερβίρουμε.



Υλικά
Για τα μελομακάρονα
150γρ. ελαιόλαδο
350γρ. ηλιέλαιο
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. κονιάκ
½κ.σ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο
1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
½κ.γ αλάτι
1κ.σ ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
700γρ. ζάχαρη καστανή
700γρ. νερό
250γρ. μέλι
Για την επικάλυψη
500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2κ.γ ηλιέλαιο

Για τη διακόσμηση
Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά
Συνταγή από πρωινό του mega


 

Καρότο κέικ με γλάσο !!








Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Υλικά

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη
print

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει

Τρουφάκια σοκολάτας !!



Υλικά (για 30 περίπου κομμάτια)
  • 150γρ. σκόνη κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1 κούπα ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 κούπα καρύδια
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η μαργαρίνη.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου 125γρ. κακάο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα με ένα σύρμα ή έναν αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια κρέμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έναν έναν τους κρόκους των αβγών (αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το γλυκό μας, δεν βάζουμε τους κρόκους). Αρωματίζουμε το γλυκό, προσθέτοντας το ξύσμα από τα πορτοκάλια (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μανταρίνι, νεράντζι, φράπα, περγαμόντο ή βανίλια) και το κονιάκ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα και ρίχνουμε τα καρύδια, είτε ολόκληρα είτε ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας).
  • Στη συνέχεια, ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα μίγμα.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα σε σκόνη κακάο (ώστε τα τρουφάκια μας να καλυφθούν από παντού με κακάο).
Εκτός απο κακάο μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με καρύδα η με τρούφα

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Καρυδόπιτα απλά !!!

 
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψί):
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1,5 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 1/2 κ.γ. κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
 
Για το σιρόπι:
  • 2 φλ.  ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τα καρύδια χοντροκομμένα, τη φρυγανιά, το Βιτάμ με Βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ με Βούτυρο, αλευρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί καλύτερα όλο το βράδυ.Γαρνίρουμε με σαντιγί προαιρετικά
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας Μαιρη Περιστερι ευχαριστώ πολύ !