Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια πεντανόστιμο πιάτο!!!




Υλικά (για 4-6 μερίδες):
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό
  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό αρετσίνωτο κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες (1.5 εκ).
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα.
 Ροδίζουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. 
 Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
 Όταν εξατμιστεί το αλκόολ, προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. 
 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. 
Αν χρειαστεί, αντί για νερό, προσθέτουμε λίγο κρασί.
30 λεπτά  περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια.
 Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.
Αβγοκόβουμε:
 Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια (με σύρμα). Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σε  πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.
Σβήνουμε την φωτιά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο. Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας 
ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ