Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπουλο τραγανές κροκέτες !!





Yλικά

1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
πάπρικα
3 αβγά
γαλέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 1 ½ λίτρο νερό αλατισμένο και όταν βράσει το ψιλοκόβουμε και το φυλάμε, όπως και το ζωμό.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό και το γάλα.
Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός, Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη πάπρικα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση, για να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα αβγό συν έναν κρόκο, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
 Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τρίτο αβγό με το ασπράδι που μας περίσσεψε.
Προσθέτουμε και ελάχιστο λάδι για να γυαλίσει το αβγό, τα χτυπάμε και το φυλάμε.
Όταν κρυώσει το μίγμα, πλάθουμε κροκέτες, τις περνάμε στο αβγό, στο αλεύρι και στη γαλέτα και τις ρίχνουμε σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι προσέχοντας να μην καούν, τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή όρεξη!
Ευχαριστω την φίλη Αναστασία Σταυριανού για την συνταγή που έστειλε .