Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καταπληκτικό και Πανεύκολο γλυκό ψυγείου

           

  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ με σοκολάτα
1 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ σκέτα
1 βιτάμ Σοφτ,η Φλώρα 400 γραμμαρίων
10 κουταλιές σούπας κακάο [είναι ένα ολόκληρο κουτί]
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό τις αρεσκείας μας γλυκό
Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος  [περίπου θέλουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού]
2 κουβερτούρες  Παυλίδης η ΙΟΝ  [προτιμότερο να είναι γάλακτος]
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο  [κρατάμε τρεις κουταλιές σούπας  για το γλάσο]σε  μέτρια θερμοκρασία.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το κακάο και τα δύο ζαχαρούχα γάλατα,ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας και το ποτό.
Σπάμε τα όλα μπισκότα  μέσα σ αυτό το μείγμα σε ακανόνιστα κομμάτια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σοκολάτα να καλυφθούν τα μπισκότα .
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι τετράγωνο η στρογγυλό μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από τούρτας η χρησιμοποιούμε μεταλλικό μιας χρήσεως  και αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα με την βοήθεια μιας σπάτουλας το βάζουμε στο ψυγείο [όχι στην κατάψυξη ]
Γλάσο
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις τρεις κουταλιές βούτυρο που έχουμε κρατήσει να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας κι αμέσως σπάμε τις κουβερτούρες σε κομμάτια και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν εντελώς και να γίνει ένα σκούρο γλάσο .
Περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει και το ρίχνουμε επάνω από τα υλικό μπισκότων που έχουμε στο ψυγείο .
Το στρώνουμε ξανά ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ