Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Καραμέλες Γάλακτος !!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
5 κ.σούπας βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας γλυκόζη
1/4 της κούπας νερό
1 1/2 κ.γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το νερό,τη ζάχαρη και την γλυκόζη
και μόλις αρχίζει να βράζει
 το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατευόντας  καλά.
Ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο που έχουμε ζεστάνει
 ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Σιγά σιγά η καραμέλα θα αρχίσει να σκουρα'ινει και να πήζει.
Στρώνουμε στον παγκο  η'σε κάποιο τάπερ τετράγωνο λαδόκολλα και ρίχνουμε την καραμέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει,και κατόπιν μεταφέρουμε την λαδόκολλα σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και τυλίγουμε το κάθε ενα σε σελοφάν,κι έχουμε ωραίες καραμελίτσες γάλακτος!!