Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς!!


Υλικά

1 κιλό  φύλο κρούστας 
1/2 κιλό  αμύγδαλα 
1/2 κιλό  καρύδια 
1 φλ.  φρυγανιά 
1 φλ.  αραβοσιτέλαιο 
1/2 κουταλάκι  κανέλα 
1/2 κουταλάκι  γαρίφαλο 
1 πρέζα  μοσχοκάρυδο 
2 κ. σ.  ζάχαρη 
1½ φλ.  βούτυρο λιωμένο 
Για το σιρόπι 
1.200 γραμμ.  ζάχαρη 
4 ποτήρια  νερό 
1 κ. σ.  χυμό λεμόνι 
1/2 κ. γλ.  ξινό


Εκτέλεση

Στρώνουμε 7 φύλα και τα λαδώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε 1 φύλο και γέμιση, 1 φύλο και γέμιση, μέχρι να περισσέψουν 10 φύλα, τα οποία τα βάζουμε στο τέλος.
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους και καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Με αυτό περιχύνουμε τον μπακλαβά, να πάει παντού. Τον ψήνουμε στους 150 C για περίπου 2½ ώρες, μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και την φτιάχνω πολύ συχνά !!