Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Mάφινς ατομικά κεκάκια!!

Υλικά 
Αλεύρι: 300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1κ.γ
Αλάτι: 1 πρέζα
Ζάχαρη: 300 γρ.
Γαλα: 430γρ
Λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 2 μεγάλα
Σοκολάτα ψιλοκομένη για πασπάλισμα

Εκτελεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Βάζετε σε 2
ταψάκια για μάφιν,των 12 θέσεων το καθένα, χαρτάκια ψησίματος.
2. Σε μεγάλο μπολ, κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν, το αλάτι.
Προσθέτετε και την ζάχαρη και ανακατεύετε.
3. Προσθέτετε στο μίγμα με το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και το γαλα.
Ανακατεύετε, ίσα ίσα να αναμειχθούν.
4. Μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκια, πασπαλιζετε με την σοκολατα,
και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
5. Βγάζετε τα μάφινς από το φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά μέσα στα ταψάκια και
στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Καλή σας επιτυχία!!!

Ευχαριστώ πολύ για τα Αρτοποιεία & Συνταγές  για την Συνταγή !