Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Xαλβάς σιμιγδαλένιος με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας !!! { Βραχάκια }




Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι [έβαλα καλαμποκέλαιο για πιό ελαφρύ]
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
1 γαρύφαλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουβερτούρες των 125 γραμ.
6 κουταλιές σούπας νουνού γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο

 


Σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη την φλούδα λεμονιού το γαρύφαλο και την κανέλα και βράζουμε για 5λεπτά.
Συγχρόνως βά;ζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι με το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία το καβουρντίζουμε να χρυσαφίσει περίπου για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να δούμε να το πιεί όλο το σιρόπι και να σκάει ο χαλβάς σαν τρύπες να κάνει ,τότε είναι έτοιμος σε μέτρια θερμοκρασία  πάντα να ψηθεί και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ταψάκι η τάπερ τετράγωνο και το αφήνουμε να κρυώσει.






Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράζει ,από πάνω ένα μπόλ να εφάπτει [μπαίν μαρί ]και ρίχνουμε στο μπόλ κομματιασμένη την κουβερτούρα το λάδι και το γάλα  και ανακατεύουμε να λιώσει .
Με το κουτάλι τις σούπας παίρνουμε κομματάκια ακανόνιστα τα βουτάμε να τυλιχτούν στην σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα να παγώσουν .Απίθανη η γεύση τους το κάτι άλλο!!