Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Γαρίδες με πιλάφι!



1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • λίγο (προαιρετικά) ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  
  •  
  •  
  • Εκτέλεση
  • Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα). Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.