Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Τηγανόψωμα ,η τηγανίτες , με ελίτσες υπέροχες πανεύκολες !!!


Υλικά
1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι...
νερό από την βρύση όσο πάρει να γίνει ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται
ελίτσες κομμένες σε κομματάκια
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει σωστή η ζύμη μας .Ρίχνουμε μέσα και τις κομμένες ελίτσες ζυμώνουμε να πάνε παντού μέσα στην ζύμη και με το χέρι μας κόβουμε κομματάκια την ανοίγουμε τηγανίτα με την παλάμη μας και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και μέτρια θερμοκρασία ,τοποθετούμε τις τηγανίτες για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ,,καλοφάγωτες !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ