Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Σοκολατένιο γλυκό της στιγμής με καραμέλα!!



Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
2 κουτία ζαχαρούχο - Τώρα τα βρίσκουμε έτοιμα στα σουπερ μαρκετ καραμελωμένα
1/2 κούπα φουντούκι ψιλοκομμένο
1 πλάκα βιτάμ 250 γαμ.  η ένα βιτάμ soft





Γλάσο
2 συσκευασίες γλάσο Γιώτης ,η 2 κουβερτούρες σοκολάτες
1 γάλα μικρό νουνού εβαπορέ
1 κουταλιά γλυκού βούτυρο


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Θρυματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη και την τοποθετούμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας στρογγυλής η τετράγωνης.
Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα και με τα χέρια μας το ζυμώνουμε να πάει βουτυρωθεί όλο το μπισκότο .Το στρώνουμε στο ταψάκι ομοιόμορφα φροντίζοντας γύρω γύρω να είναι πιο υπερυψωμένο.
Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς βάζουμε το ταψάκι  να ροδίσει λίγο για 10 λεπτά
Εχουμε βράσει [από πιό νωρίς να είναι έτοιμα] κλειστά σε μπόλικο νερό να τα σκεπάζει τα 2 ζαχαρούχο γάλατα  για να γίνουν καραμέλα .
Τα ανοίγουμε αφού κρυώσουν πολύ καλά τα αδειάζουμε σε ένα μπόλ ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι και ανακατεύουμε .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΛΕΟΝ 
Στρώνουμε την καραμέλα με το φουντούκι από πάνω από τα μπισκότα .
Τρίβουμε λίγο μπισκότο από πάνω αν θέλουμε .

Γλάσο
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Περιχύνουμε το γλυκό όλο και το τοποθετούμε στο ψυγείου να παγώσει για να σταθεί .
Υπέροχο γλυκό σε γεύση !!
Σημείωση 
Μπορούμε να το κόψουμε και σαν μικρά παστάκια όταν παγώσει .