Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Μπιφτέκια Λαχανικών υπέροχα σε γεύση !!!



Yλικά
1/2 κιλού πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
300 γραμ.καρότα τριμμένα στον τρίφτη
200 γραμ.σελινόριζα τριμμένη στον τρίφτη
200 γραμ.κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
200 γραμ. κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι μπίρας
αλεύρι όσο πάρει
2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας εστραγκόν
3 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
λάδι για τηγάνι



Εκτέλεση
Μαραίνουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν .
Κάνουμε κουρκούτι με την μπύρα ,το αλεύρι,και το μπέκιν πάουντερ,και σιγά σιγά προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι η μάζα να ''στέκετε ''.
 Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ,το εστραγκόν,το αλάτι,το πιπέρι,και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο και στην συνέχεια τηγανίζουμε τα μπιφτέκια λαχανικών  σε αντικολλητικό τηγάνι.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπορούμε αντί τηγάνι να τα ψήσουμε στον φούρνο .