Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Λουκουμάδες τραγανοί φανταστικοί!!

Y
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κύβο νωπή μαγιά  25 γρ.
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
θυμαρίσιο μέλι
κανέλα
καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα
Eκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
 Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει.
Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
 Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι.
Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.
Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες.
 Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και την προσθέτουμε στο αλεύρι .

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την φτιάχνω συχνά με μεγάλη επιτυχία