Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Kέικ βανίλια με κομμάτια μαύρης σοκολάτας!!


Υλικά

  • 1 πακέτο Flora και 30 γρ. για την επάλειψη της φόρμας
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη φαρίνα(500 γρ.)
  • 2 βανίλιες
  • 260 ml γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι για την επάλειψη της φόρμας
Εκτέλεση 

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το Flora ώσπου να γίνει αφράτο και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με κουτάλα προσθέτοντας σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και τις βανίλιες (ιδανικά, για να γίνει πολύ-πολύ αφράτο, κοσκινισμένο)με το γάλα. Όταν δούμε ότι το μείγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, αλευρωμένη και αλειμμένη με Flora. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε. Για το ξεφορμάρισμα του κέικ μια πολύ καλή πρακτική είναι να αφήσουμε να κρυώσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο και να χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης. Καλή επιτυχία!

Συνταγή  Της Τριάδας Κουσουνή











3.0000 5 2 2 user reviewΣυγκεντρώνουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το Flora ώσπου να γίνει αφράτο και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με κουτάλα προσθέτοντας σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και τις βανίλιες (ιδανικά, για να γίνει πολύ-πολύ αφράτο, κοσκινισμένο)με το γάλα. Όταν δούμε ότι το μείγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, αλευρωμένη και αλειμμένη με Flora. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε. Για το ξεφορμάρισμα του κέικ μια πολύ καλή πρακτική είναι να αφήσουμε να κρυώσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο και να χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης. Καλή επιτυχία!