Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Ραβανί με ινδική καρύδα !!

Yλικά για ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί η το μεγάλο μακρόστενο ταψί pyrex

6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια τα οποία χτυπάμε σε μαρέγκα με λίγη από την ζάχαρη της συνταγής
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό (500 γρ)   180 γρ, λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί χλιαρή, μισό πακέτο σιμιγδάλι ψιλό η βάλε ενάμισι πακέτο χοντρό
250 γρ ινδική καρύδα
2 φακελάκια Μπέγκιν η 2 κουταλάκια γλυκού γεμάτα
4 βανίλιας η τα σποράκια από μια ράβδο φυσικής βανίλιας αν βάλετε φυσική βανίλια μην βάλετε ξύσμα
400 γρ γιαούρτι πρόβειο,αυτό με την πετσούλα την οποία αφαιρούμε,αν δεν έχετε βάλτε στραγγιστό
2 κούπες καλαμποκέλαιο(όταν λέμε κούπες εννοούμε τις κούπες ζαχαροπλαστικής)
ξύσμα περγαμόντο η λάιμ η λεμονιού.εγώ βάζω περγαμόντο που έχω φυλάξει στην κατάψυξη σε παγοθήκες και αφού παγώσουν τις βάζω σε σακουλάκι και ένα κυβάκι είναι αρκετό για μιά δόση γλυκού
3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο γάλακτος για την επάλειψη μετά το ψήσιμο και πριν το σιρόπιασμα

 Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό 2-3 ξυλάκια κανέλας  1 κομμάτι αστεροειδής γλυκάνισος
Τα βράζομαι όλα μαζί για 10 λεπτά και το αφήνομε να κρυώσει.

 Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ν ασπρίσουν και να αφρατέψουν.προσθέτομαι τα αρώματα  το γιαούρτι,καλαμποκέλαιο, σιμιγδάλι Μπέγκιν καρύδα  τα ασπράδια και τελευταία την σοκολάτα.ομογενοποιούμε τα υλικά να έχομε απαλή ζύμη και την στρώνομε σε καλά λαδωμένο ταψί. ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο 200c 35-40 λεπτά θα δείτε να ροδίση καλα. Βγάζομε από τον φούρνο και το πινελώνομε με το λιωμένο βούτυρο. μετά ρίχνω με ένα κουτάλι σιγά σιγά το σιρόπι μην σας φανεί πολύ θα το πάρει όλο. Αφήνω να τραβήξει το σιροπι.αν θέλομε γαρνίρομε με αμυγδαλάκι φιλέ η με ινδική καρύδα.σερβίρομε με μια μπάλα παγωτό καιμάκι.
Καλή επιτυχία!
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει  η ινδική καρύδα μπορείτε να αντικαταστείσετε με 250 γρ,σιμιγδάλι ψιλό.
πηγή