Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το γρήγορο νόστιμο παγωτάκι με το υπέροχο δικό μας γλάσο σοκολάτας !!

Yλικά

250 γραμμ.   φυτική σαντιγί 
400 γραμμ.  ζαχαρούχο γάλα  
410 γραμμ.  γάλα εβαπορέ  
1  βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ την φυτική συνταγή και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει σε δυνατή ταχύτητα τουλάχιστον για 5 λεπτά,
Σιγά σιγά και χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα .
Σιγά σιγά και πάλι χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ αλλά με χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και το εβαπορέ γάλα και την βανίλια.
Βάζουμε το παγωτό δε πλαστικό δοχείο να κλείνει καλά ,κι ακόμα καλύτερα σε σιδερένιο δοχείο ,πάνα κλειστό καλά και το βάζουμε στη κατάψυξη για 1 ώρα,
Το βγάζουμε από την κατάψυξη και με μίξερ χειρός μέσα στο δοχείο το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα ,Το διατηρούμε στην κατάψυξη .
Σερβίρουμε με το πανεύκολο σιροπάκι σοκολάτας που θα φτιάξουμε που θα σας πώ παρακάτω και πασπαλίζουμε  με τριμμένο αμύγδαλο και πιο οικονομικά με τριμμένο μπισκοτάκι.

Γλάσο Σοκολάτας σπιτικό

200 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ νερό
100 γραμ .κακάο [σκόνη ]
2 βανίλιες σκόνη
λίγο αλάτι στην μύτη του κουταλιού γλυκού.

Εκτέλεση


Βάζουμε την ζάχαρη ,το νερό , το αλάτι ,βανίλια σε κατσαρολάκι να βράσουν ,Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το κακάο ,ανακατεύουμε γρήγορα και συνεχώς σε πολύ σιγανή φωτιά για 5 λεπτά.Το αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει ,κι είναι έτοιμο για να γαρνίρομαι  σε γλυκά η παγωτά .
Το χρησιμοποιούμε και ζεστό και κρύο.
Το βάζουμε σε μπουκάλι η βάζο ,και το φυλάσσουμε στο ψυγείο να γαρνίρομαι το παγωτό μας η τα γλυκά μας .