Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ενα μείγμα μπαχαρικών που δίνει νοστιμιά απίστευτη σε όλα τα φαγητά μας!!


Το χρησιμοποιούμε  παντού σε όσπρια,1 κουταλιά κοφτή της σούπας  μόνο είναι αρκετή.  η νοστιμιά που δίνει είναι απίστευτη .
Σε όλα τα κρεατικά ,κοκκινιστά ,ψητά,σε κιμά, μπιφτέκια κεφτεδάκια κ.τ.λ τρίψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών,και θα καταλάβετε την διαφορά στο πιάτο σας.
Σε σάλτσες και όλοι θα ξετρελαίνονται με την νοστιμιά έστω μιας απλής σάλτσας.
Τα μπαχαρικά γενικά κάνουν καλό εκτός από την νοστιμιά που δίνουν στο φαγητό μας ,χρησιμοποιώντας έστω το συγκεκριμένο μπαχαρικό ελαττώνουμε στο ελάχιστο ως  καθόλου το αλάτι που μόνο κακό κάνει στον οργανισμό μας.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ χρόνια  και χωρίς αυτό δεν μαγειρεύω σωστά κάτι μου λείπει!!
Δοκιμάστε το κι εσείς και θα με θυμηθείτε δεν στοιχίζει και αξίζει !!
Μόνο μην προσθέσετε τίποτα άλλο.να το φτιάξετε όπως σας το λέω ,έχω κάνει πολλές δοκιμές με διάφορα μπαχάρια.
Αυτός είναι ο καλύτερος και νοστιμότερος  συνδυασμός !!!



Προσοχή
Η ανάμειξη των μπαχαρικών  πρέπει να γίνει με όλα τα είδη σε ίδια γραμμάρια π.χ φακελάκι των 200 γραμμαρίων κουρκουμά,φακελάκι των 200 γραμμαρίων όλα εκτός από την ρίγανη ,θα προσθέσετε την μισή ποσότητα σε γραμμάρια.
Σας συνιστώ να αγοράσετε σε μεγάλη ποσότητα φακελάκια  έρχεται πιο οικονομικά και βγαίνουν αρκετά βάζα,να δωρίσουμε κι όλας στην μαμά ,φίλους ,η να το φυλάξουμε δεν παθαίνει τίποτα.



Υλικά για το μείγμα μπαχαρικών

Μουστάρδα σε σκόνη ένα φακελάκι
κουρκουμά σε σκόνη
σκόρδο σε σκόνη
ρίγανη τριμμένη
πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
τζίντζερ σε σκόνη
λίγο πιπέρι βάζω κόκκινο
λίγο αλάτι -μπορείτε να το αφαιρέσετε και να βάζετε στο φαγητό σας κατ ευθείαν όσο εσείς θέλετε.

Πώς το φτιάχνουμε πως το διατηρούμε
Σε  ένα μεγαλούτσικο μπολ αδειάζουμε όλα τα μπαχαρικά μας .
Ανακατεύουμε με τα χέρια  [απίστευτη η μυρωδιά τους θα το νιώσετε ]
Αδειάζουμε το μείγμα σε βάζα ,τα κλείνουμε καλά τα διατηρούμε σε ντουλάπι και δεν ξεχνάμε να βάζουμε από μία κουταλιά  σε όλα μας τα φαγητά!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ