Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σταφιδόψωμο αφράτο και γευστικό !!!



Μου έγινε υπέροχο μοσχομυριστό και αφράτο ..μου θυμίζει παιδικά χρόνια!!!


 Είναι και νηστίσιμο
Υλικά:
1 κούπα  του τσαγιού σπορέλαιο
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα του τσαγιού νερό
1/2 κούπα του τσαγιού μαύρες σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση: .
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού το νερό, την κανέλα και το γαρύφολλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από τη ζύμη του κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Τη ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα  ραντισμένη με αλεύρι και τίναγμα το περιττό,ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ