Τρίτη 19 Μαΐου 2015

-Κοκάκια μπουκίτσες πεντανόστιμες.


 Yλικά
 Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.γλυκ. κορν φλάουρ
1 κουτ.γλυκ. μπέκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι

 για την κρέμα
2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
3  κροκάδια η και ολόκληρα τα αυγά κατά προτίμιση
2-3 βανίλιες

Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Σιρόπι
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
    1½ φλυτζ. τσαγιού νερό
  1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

  Για να το αρωματίσουμε προαιρετικά
   1 κουτ. σούπας μέλι
  1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεκιν πάουντερ  και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα ζάχαρη, αυγά και κορν φλάουρ  και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει χωρίς να φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

 Επικάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.
 Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει λίγο ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχουμε με το σιρόπι λίγο με ένα κουτάλι τις σούπας και με κούπα κάνουμε το σχέδιο. Βάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με το παντεσπάνι. Από πάνω τα περιχύνουμε με  το γλάσο σοκολάτας η αν δεν θέλουμε να τα καλύψουμε ολόκληρα τα βουτάμε από το πάνω μέρος μόνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία επιφάνεια.
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει το σιρόπι μπορείτε να το αφαιρέσετε  δεν το επηρεάζει .