Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σεράνο Τούρτα Φανταστική !!



Yλικά

 Βάση.

5 αυγά,
 160 γρ.ζάχαρης,
150 γρ.αλεύρι,
 30 γρ.κακάο,
1βανιλια,
1 κουταλάκι μπέκιν



Σιρόπι.

200γρ.νερό,
130γρ.ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι, φλούδα από μισό λεμόνι,
1 σφηνάκι ρούμι.

Ιταλική μαρέγκα.

50 γρ,νερό,
 180 γρ.ζάχαρη,
1 βανίλια,
 4 ασπράδια αυγών τα οποία τα ζυγίζομαι να είναι 120 γρ.
 θερμόμετρο κουζίνας για καραμέλα.



Κρέμα Σεράνο.

250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα με περιεκτικότητα 50-55%κακάο μέσα,πολύ καλής ποιότητος,
 125 γρ.κρέμα γάλακτος,
500γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένης με μισή κούπα άχνη ζάχαρη και μια βανίλια ,να εχει πυκνότητα γιαουρτιού,δηλαδή να μην την χτυπήσετε σε σαντιγί ,ίσα να πήξη ελαφρά πολύ ελαφρά,διότι αν την κάνετε σαντιγί θα κόψη όταν την ενώσετε με την κρέμα σερανο, 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη διαλυμένη με 5 κουταλιές γάλα σε ένα μπρίκι,την οποία αφήνετε να φουσκωση για 5-10 λεπτά μέχρι να την χρησιμοποιήσετε, την ιταλική μαρέγκα που φτιάξατε,και για γαρνίρισμα κερασάκια γλυκό τα οποία έχετε στραγγίσει από το σιρόπι τους.


Εκτέλεση.

Σιρόπι φτιάξτε πρώτα το σιρόπι,βράστε το για 10 λεπτά περίπου,και μολις το κατεβάσετε απο την φωτιά,ρίξτε μέσα το ρούμι.αφήστε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
βαση.
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180c. χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια καλά να πηξουν,να αφρατεψουν και να ασπρίσουν.χαμηλώστε την ταχυτητα του μιξερ στο ελαχιστο,και ριξτε μεσα σαν βροχη το αλευρι κοσκινισμενο με το μπέκιν και το κακαο. ενσωματωστε απαλα προσεκτικα να μην ξεφουσκωση το μιγμα. bazete to mιγμα σε μια φορμα νο 24 ντυμενη με αντικολλητικο χαρτι και ψηνετε 30 λεπτα . μια αλλη εκδοχη ειναι να βαλετε το μιγμα στο ταψι του φουρνου ντυμενο με αντικολλητικο χαρτι και να το στρωσετε λεπτη στρωση ισοπαχη και ψηνετε 10 λεπτα. αφου ψηθη η βαση ξεφορμαρετε πανω σε σχαρα και αφηνετε να κρυωση τελειως.
κρεμα σερανο.
χτυπατε τα 500γρ.κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη αχνη και την βανιλια σαν γιαουρτι και την βαζετε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασετε την σοκολατα.
λιωνετε την σοκολατα σε μπαιν μαρι,κατεβαζετε απο το μπαιν μαρι,και βαζετε μεσα στο μπαιν μαρι την ζελατινη που ειχατε στο μπρικι να διαλυθη τελειως και να γινη σαν γαλα χωρις σβωλους.προσεξτε να μην μπει νερο ουτε στην σοκολατα την ωρα που την κανετε μπαιν μαρι,ουτε στην ζελατινη.βαζετε τα 125 γρ.κρεμας γαλακτος σε αλλο μπρικι και την φερνετε σε σημειο βρασμου.ριχνετε στην καυτη κρεμα γαλακτος την λιωμενη ζελατινη,ανακατευετε καλα να ενσωματωθει στην κρεμα γαλακτος και την ριχνετε πανω στην λιωμενη σοκολατα.ανακατευετε καλα με μαριζ να γινη απαλο λειο γλασο.ριχνετε μεσα και την κρεμα γαλακτος που ειχατε στο ψυγειο,ανακατευοντας καλα με μαριζ,ριχνετε και την ιταλικη μαρεγκα που φτιαξατε να γινη απαλη μους.την βαζετε στο ψυγειο και αφηνετε τουλαχιστον 3 ωρες να δεσει και να σφιξει
συναρμολογηση γλυκου.
παιρνετε ενα τσερκι οσο η φορμα που ψησατε το γλυκο,η αν δεν εχετε,στρωνετε την φορμα που το ψησατε με λαδοχαρτο κατω και γυρω γυρω για να μπορεσετε να το ξεφορμαρετε.το λαδοχαρτο να εξεχη απο τα τοιχωματα της φορμας.κοβετε το παντεσπανι σε δυο η τρεις πατους και βαζετε τον ενα πατο στην βαση,πινελωνετε πολυ καλα με σιροπι παντου στον δισκο παντεσπανιου,βαζετε λιγη κρεμα,βαζετε τον δευτερο δισκο,σιροπιαζετε με το πινελο,βαζετε λιγη κρεμα,βαζετε και τον τελευταιο δισκο με την κομμενη οψη προς τα πανω,σιροπιαζετε με το υπολοιπο σιροπι,και βαζετε στο ψυγειο να μεινει 2-3 ωρες να σφιξη και να ενωθουν μεταξυ τους τα υλικα. φροντιστε να σας εχη μεινει πανω απο την μιση μους για το γαρνιρισμα.
τελικη συναρμολογηση του γλυκου.
βγαζετε την φορμα απο το ψυγειο, με προσοχη ξεκολαταε το λαδοχαρτο αφου ξεφορμαρετε,ακουμπατε το γλυκο χωρις να το αναποδογυρισετε σε μια πιατελα στην οποια θα το σερβιρετε,και βαζετε την υπολοιπη μους σε κορνε και διακοσμειτε πρώτα απο πανω και μετα στο πλαι.βαζετε μερικα κερασακια εδω κι εκει και σερβερετε.καλη επιτυχια.



Σημείωση.

Οταν ειναι να συναρμολογησετε το γλυκο,ξαναχτυπατε με το μιξερ την μους να αφρατεψη.ειναι χρονοβορο γλυκο αλλα αξιζει τον κοπο. αν κανετε την βαση στο ταψι του φουρνου,μπορειτε να το σιροπιασετε οταν κρυωση και με πατρον την βαση μιας φορμας 24αρας κοβετε 2 δισκους,και με τα περισευματα βαζετε στην μεσαια στρωση. ιταλικη μαρεγκα.ειναι ξεχωριστη παρασκευη γιαυτο σας την γραφω εδω. ζυγιστε τα ασπραδια σας να ειναι 120 γραμμαρια, και βαλτε τα στον καδο του μιξερ.βαλτε την ζαχαρη με το νερο να βρασουν σε μετρια φωτια κι οταν το θερμομετρο δειξει `115c,aρχιστε να χτυπατε τα ασπραδια να γινουν σαν σαπουναδα.μολις το θερμομετρο δειξει 123 βαθμους,ρινετε σαν κλωστη μεσα στα ασπραδια την καραμελα μεχρι να τελειωση,χτυπωντας συνεχεια σε μετρια ταχυτητα.στο τελος θα εχετε μια γυαλιστερη και σφιχτη μαρεγκα που θα στεκεται σε οτι σχημα της δωσετε.αφηστε την στην ακρη μεχρι να ετοιμασετε την κρεμα σερανο,και θα ενσωματωσετε μεσα σε αυτην την μαρεγκαπου φτιαξατε
πρωτα ετοιμαστε το σιροπι οπως λεει η συνταγη και αφου το κατεβασετε ριξτε μεσα το ρουμι κι αφηστε το στην ακρη ετοιμαστε το κεικ σας και βαλτε το στην φορμα και ψηστε το βαση των οδηγιων της συνταγης ετοιμαστε την ιταλικη μαρεγκα.βαλτε τα ασπραδια στο μιξερ και περιμενετε .βαλτε στο κατσαρολακι τα υλικα της καραμελας και μολις το θερμομετρο δειξει 115 βαθμους αρχιστε να χτυπατε τα ασπραδια σε μετρια ταχυτητα να γινουν σαν σαπουναδα,μολις το θερμομετρο δειξει 121-123 βαθμους κατεβαστε αμεσως απο την φωτια και ριξτε το σαν κλωστη μεσα στα ασπραδια χτυπωντας συνεχεια στο τελος θα εχετε μια σφιχτη γυαλιστερη και σταθερη μαρεγκα που θα στεκεται σε οτι σχημα της δωσετε. ενσωματωστε οταν ετοιμασετε την κρεμα σερανο την ιταλικη μαρεγκα και την κρεμα γαλακτος που ειχατε χτυπησει σε μορφη γιαουρτιου μεσα στην κρεμα σας. η υφη της μους που θα εχετε στο τελος θα ειναι αυτη. βαλτε την στο ψυγειο μεχρι να συναρμολογησετε το γλυκο βασει των οδηγιων της συνταγης ..αφου κοψετε το παντεσπανι σας σε δυο η τρεις δισκους τοποθετειστε το στην πιατελα που θα σερβίρετε.
Δεχόμαστε παραγγελίες με αγνά υλικά